Český houskový knedlík nekynutý
40 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
 - 5decilitrůMléko polotučné
 - 3kusyVaječný žloutek sušený
 - 3lžičkySůl
 - 3kusyRohlíky bílé
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 - 4litryVoda pitná
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme hrubou mouku, přimícháme 5 dl vlažného mléka, 3 žloutky a 1 lžičku soli.
 - 2Směs důkladně propracujeme. Zpracováváme ho minimálně 10 minut, až tvoří bubliny.
 - 3Rohlíky nakrájíme na kostičky, těsto dáme na pomoučený vál a zapracujeme pokrájené rohlíky. Z těsta vytvarujeme 2 knedlíky, zakryjeme čistým plátnem a necháme minimálně 30 minut kynout.
 - 4Ve větším hrnci si přivedeme k varu 3-4 litry vody s 2 lžičkami soli. Knedlíky pomalu vaříme z jedné strany 10 minut, pak je opatrně otočíme a vaříme dalších 10 minut. Vyjmeme je, propícháme špejlí a horké potřeme máslem. Pak je nakrájíme a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.