Recept

Český houskový knedlík nekynutý

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42931

Ingredience

5 dl Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Rohlíky bílé
3 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek sušený
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 911kJ
22% Sacharidy 79 g
11% Tuky 8 g
21% Sodík 420 mg
26% Bílkoviny 14 g

Český houskový knedlík nekynutý postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme hrubou mouku, přimícháme 5 dl vlažného mléka, 3 žloutky a 1 lžičku soli.

2

Směs důkladně propracujeme. Zpracováváme ho minimálně 10 minut, až tvoří bubliny.

3

Rohlíky nakrájíme na kostičky, těsto dáme na pomoučený vál a zapracujeme pokrájené rohlíky. Z těsta vytvarujeme 2 knedlíky, zakryjeme čistým plátnem a necháme minimálně 30 minut kynout.

4

Ve větším hrnci si přivedeme k varu 3-4 litry vody s 2 lžičkami soli. Knedlíky pomalu vaříme z jedné strany 10 minut, pak je opatrně otočíme a vaříme dalších 10 minut. Vyjmeme je, propícháme špejlí a horké potřeme máslem. Pak je nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept