Jednoduchý recept

Rajská omáčka z protlaku

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 2 Rajská omáčka z protlaku 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 42933

Ingredience

15 g Cukr krupice
1 l Hovězí vývar základní
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
3 ml Ocet vinný
3 g Pepř černý mletý
250 g Protlak rajčatový
6 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 923kJ
8% Sacharidy 28 g
11% Tuky 9 g
62% Sodík 1 g
15% Bílkoviny 8 g

Rajská omáčka z protlaku postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom vsypeme hladkou mouku a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Přidáme rajčatový protlak z konzervy, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, podle chuti okyselíme, osladíme a vaříme asi 20 minut, až omáčka ztratí moučnou příchuť.

2

Povařenou, zhoustlou omáčku přecedíme.

Poznámka

Podáváme s hovězím masem a houskovým knedlíkem nebo vařenými těstovinami. Použijeme hovězí vývar připravený s novým kořením a bobkovým listem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Rajská omáčka z protlaku
Dá se říci, že stejnou omáčku vařila moje maminka. Tak jsem zase po létech vyzkoušela. Silný ochucený vývar vždy vařím do zásoby, skladuji v mrazničce. Tady bych jen dala trochu méně protlaku i toho vývaru. Ocet už nepřidávám a na jíšku používám řepkový olej. Nakonec se dá omáčka zjemnit troškou sladké smetany, já ve své kuchyni přidávám i špetku skořicového cukru, ale omáčku dělávám z drcených rajčat.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
4
Skvělý recept