Křenová omáčka s mlékem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenová omáčka s mlékem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 42934 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
60 g | Křen |
40 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Sůl |
400 g | Uzené maso vařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 24,5mg |
Draslík | 69,5mg |
Vláknina | 960,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křenová omáčka s mlékem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme mlékem, dobře rozmícháme, osolíme a povaříme. Přidáme strouhaný křen, cukr a vaříme, než omáčka ztratí moučnou příchuť. |
2 | Výborně se k této omáčce hodí uzené vařené maso, které nakrájíme na plátky, vložíme do omáčky a přímo v omáčce prohřejeme. |
Poznámka
Omáčku lze použít i k jiným druhům masa.
Křenovou omáčku většinou dělávám jak s mlékem, tak i s přidáním vývaru a smetany. Klidně se dá udělat pouze s mlékem, dala jsem jen o trošku více mouky ať máme více omáčky a méně cukru. To ale záleží na chuti každého. Místo čerstvého křenu, který přidávám až ke konci vaření se dá použít i nějaký kvalitní nakládaný křen, který se prodává pod různými názvy v malých skleničkách. Ale nejlepší je čerstvý a náš, český. Za mě palec nahoru.