Jednoduchý recept

Křenová omáčka s mlékem

  • Slovensko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Křenová omáčka s mlékem 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 42934

Ingredience

40 g Cukr krupice
60 g Křen
500 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
5 g Sůl
400 g Uzené maso vařené

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 779 kcal
Kilojoule 3 258kJ
6% Sacharidy 23 g
92% Tuky 69 g
25% Sodík 491 mg
18% Bílkoviny 10 g

Křenová omáčka s mlékem postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme mlékem, dobře rozmícháme, osolíme a povaříme. Přidáme strouhaný křen, cukr a vaříme, než omáčka ztratí moučnou příchuť.

2

Výborně se k této omáčce hodí uzené vařené maso, které nakrájíme na plátky, vložíme do omáčky a přímo v omáčce prohřejeme.

Poznámka

Omáčku lze použít i k jiným druhům masa.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Křenová omáčka s mlékem
Křenovou omáčku většinou dělávám jak s mlékem, tak i s přidáním vývaru a smetany. Klidně se dá udělat pouze s mlékem, dala jsem jen o trošku více mouky ať máme více omáčky a méně cukru. To ale záleží na chuti každého. Místo čerstvého křenu, který přidávám až ke konci vaření se dá použít i nějaký kvalitní nakládaný křen, který se prodává pod různými názvy v malých skleničkách. Ale nejlepší je čerstvý a náš, český. Za mě palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept