Jednoduchý recept

Jablečná omáčka na másle

  • Slovensko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jablečná omáčka na másle 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 42936

Ingredience

500 g Jablka
30 g Marmeláda jablečná
60 g Máslo čerstvé
15 g Skořice mletá
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 064kJ
7% Sacharidy 27 g
17% Tuky 13 g
0% Sodík 5 mg
1% Bílkoviny 1 g

Jablečná omáčka na másle postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jablka a chvíli je podusíme ve vlastní šťávě. Přisypeme skořici, osladíme jablečnou marmeládou, podlijeme vínem a dovaříme. Jablka by měla být zcela rozvařená. Jestliže zůstaly v omáčce kousky jablek, omáčku protlačíme přes sítko nebo si pomůžeme šťouchadlem.

Poznámka

Omáčka je vhodná k sladkým těstovinám.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Jablečná omáčka na másle
Skvělý recept, který nezklame. Přenese vás do dětských let. Ochutnejte tato jablka a budete si připadat opět jako děti, které nemají žádné starosti.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept