Jednoduchý recept

Jablková omáčka se smetanou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 42938

Ingredience

15 g Cukr krupice
300 g Jablka
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
500 ml Vývar z hovězích kostí
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 097kJ
5% Sacharidy 19 g
26% Tuky 19 g
19% Sodík 383 mg
10% Bílkoviny 6 g

Jablková omáčka se smetanou postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kostky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jablka, chvíli podusíme. Rozmačkáme šťouchadlem, zasypeme moukou, zalijeme vývarem (nebo vodou), osladíme a vaříme 25 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a odstavíme.

Poznámka

Omáčka je vhodná k pečeným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept