Jablková omáčka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablková omáčka se smetanou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 42938 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
15 g | Cukr krupice |
300 g | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 37,8mg |
Draslík | 520,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jablková omáčka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kostky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jablka, chvíli podusíme. Rozmačkáme šťouchadlem, zasypeme moukou, zalijeme vývarem (nebo vodou), osladíme a vaříme 25 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a odstavíme. |
Poznámka
Omáčka je vhodná k pečeným masům.