Jednoduchý recept

Povidlová omáčka s mlékem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 42942

Ingredience

10 g Citronová kůra
10 ml Citronová šťáva
15 g Cukr krupice
350 ml Mléko polotučné
50 g Perník
150 g Povidla švestková
100 ml Rum
5 g Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 041kJ
11% Sacharidy 41 g
3% Tuky 2 g
0% Sodík 1 mg
8% Bílkoviny 4 g

Povidlová omáčka s mlékem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vložíme povidla, vlijeme mléko a přivedeme k varu. Přilijeme rum, přidáme strouhanou citronovou kůru, mletou skořici, zakápneme citronovou šťávou a vaříme, až se povidla rozvaří. Zahustíme strouhaným perníkem, podle chuti dosladíme cukrem, ještě krátce povaříme a odstavíme. Hustotu omáčky regulujeme mlékem.

Poznámka

Omáčka je vhodná k těstovinám nebo sladkým knedlíkům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept