Povidlová omáčka s mlékem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidlová omáčka s mlékem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 42942 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
10 g | Citronová kůra |
10 ml | Citronová šťáva |
15 g | Cukr krupice |
350 ml | Mléko polotučné |
50 g | Perník |
150 g | Povidla švestková |
100 ml | Rum |
5 g | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 8,8mg |
Draslík | 13,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Rum, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Perník, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Povidlová omáčka s mlékem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme povidla, vlijeme mléko a přivedeme k varu. Přilijeme rum, přidáme strouhanou citronovou kůru, mletou skořici, zakápneme citronovou šťávou a vaříme, až se povidla rozvaří. Zahustíme strouhaným perníkem, podle chuti dosladíme cukrem, ještě krátce povaříme a odstavíme. Hustotu omáčky regulujeme mlékem. |
Poznámka
Omáčka je vhodná k těstovinám nebo sladkým knedlíkům.