Povidlová omáčka s mlékem

35 min.
Slovensko

Ingredience

    • 150gramůPovidla švestková
    • 100mililitrůRum
    • 350mililitrůMléko polotučné
    • 10gramůCitronová kůra
    • 10mililitrůCitronová šťáva
    • 15gramůCukr krupice
    • 5gramůSkořice mletá
    • 50gramůPerník
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
939 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vložíme povidla, vlijeme mléko a přivedeme k varu. Přilijeme rum, přidáme strouhanou citronovou kůru, mletou skořici, zakápneme citronovou šťávou a vaříme, až se povidla rozvaří. Zahustíme strouhaným perníkem, podle chuti dosladíme cukrem, ještě krátce povaříme a odstavíme. Hustotu omáčky regulujeme mlékem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.