Cibulový chleba s feferonkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulový chleba s feferonkami
Cibulový chleba s feferonkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42961 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
. | |
---|---|
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
6 ks | Feferony |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Sůl |
130 g | Sýr Čedar |
1 ks | Vejce slepičí |
130 ml | Zakysaná smetana |
Na vymazání | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 124,4mg |
Draslík | 208,3mg |
Vláknina | 214,2mg |
Vitamín A | 618,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Feferony, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka kukuřičná, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Cibulový chleba s feferonkami postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli, přimícháme jemně nakrájené nepálivé feferonky bez semínek a půl minuty smažíme. Sýr nastrouháme na jemno a smícháme se smetanou. |
2 | V míse smícháme mouku se solí, kukuřičnou moukou, kypřícím práškem, cukrem, rozpuštěným máslem a vlažným mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Těsto dobře vypracujeme. |
3 | Těsto naplníme do máslem vymazané chlebíčkové formy, povrch poklademe směsí cibule a feferonek a přelijeme jej smetanou se sýrem. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut. Upečený chleba necháme 5 minut zchladnout na mřížce a podáváme. Můžeme jej podávat i studený. |