Recept

Cibulový chleba s feferonkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42961

Ingredience

.
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Cukr krupice
6 ks Feferony
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
250 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
130 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
130 ml Zakysaná smetana
Na vymazání
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 325kJ
14% Sacharidy 50 g
43% Tuky 33 g
22% Sodík 443 mg
30% Bílkoviny 17 g

Cibulový chleba s feferonkami postup přípravy receptu:

1

Na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli, přimícháme jemně nakrájené nepálivé feferonky bez semínek a půl minuty smažíme. Sýr nastrouháme na jemno a smícháme se smetanou.

2

V míse smícháme mouku se solí, kukuřičnou moukou, kypřícím práškem, cukrem, rozpuštěným máslem a vlažným mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Těsto dobře vypracujeme.

3

Těsto naplníme do máslem vymazané chlebíčkové formy, povrch poklademe směsí cibule a feferonek a přelijeme jej smetanou se sýrem.

4

Pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut. Upečený chleba necháme 5 minut zchladnout na mřížce a podáváme. Můžeme jej podávat i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept