Recept

Bábovka s bílou čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42966

Ingredience

200 g Brusinky sušené
200 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
50 g Kandované ovoce
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
150 g Meruňky
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
80 g Ořechy vlašské
4 cl Rum
1 špetka Skořice mletá
2 polévková lžíce Strouhanka
4 ks Vejce slepičí
150 g Čokoláda bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 190kJ
17% Sacharidy 62 g
37% Tuky 28 g
3% Sodík 55 mg
12% Bílkoviny 7 g

Bábovka s bílou čokoládou postup přípravy receptu:

1

Sušené brusinky namočíme na 60 minut do rumu.

2

Máslo ušleháme s cukrem, vanilkový cukrem a vejci. Pak přimícháme mouku, kypřící prášek do pečiva, skořici, na jemno nasekané vlašské ořechy, na malé kousky nakrájené sušené meruňky a brusinky s rumem. Vypracujeme hladké těsto.

3

Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme dovnitř a bábovku pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia přibližně 60 minut.

4

Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Upečenou bábovku vyjmeme z trouby, necháme vychladnout, povrch polijeme rozpuštěno bílou čokoládou a posypeme kandovaným ovocem. Po ztuhnutí podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept