Jednoduchý recept

Hruškové lívance

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 42972

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr moučkový
500 g Hrušky
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
250 ml Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 968kJ
20% Sacharidy 72 g
20% Tuky 15 g
6% Sodík 121 mg
27% Bílkoviny 15 g

Hruškové lívance postup přípravy receptu:

1

V mléce rozšleháme žloutky, přidáme cukr, sůl, mouku smíchanou s práškem do pečiva a oloupané, nastrouhané hrušky. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Na lívanečníku vymazaném máslem postupně pečeme z připraveného těsta lívance po obou stranách.

3

Podáváme teplé.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept