Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42975

Ingredience

750 g Brambory
1 ks Cibule
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
2,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 938kJ
23% Sacharidy 83 g
11% Tuky 9 g
28% Sodík 558 mg
25% Bílkoviny 14 g

Bosáky na všední den postup přípravy receptu:

1

Očistíme velkou cibuli a drobně ji pokrájíme. V pánvi rozpálíme vepřové sádlo a cibuli osmažíme dozlatova, pak ji dáme do mísy i s omastkem.

2

Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim hrubou mouku, prášek do pečiva, vejce a sůl (1.5 lžičky). Těsto dobře promícháme.

3

V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry vody s 1 lžičkou soli. Menší knedlíky vykrajujeme lžicí a vkládáme je do vroucí vody. Vaříme je přibližně 7-8 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme do mísy k cibuli. Promícháme a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept