Rizoto s jahodami a šampaňským - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s jahodami a šampaňským
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | tejnecka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 42976 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
145 g | Cukr krupice |
400 g | Jahody zahradní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
16 ks | Piškoty cukrářské |
400 g | Rýže Arborio |
2 polévková lžíce | Sirup Monin - jahodový |
400 ml | Víno šumivé (sekt) |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1 149g |
---|---|
Cholesterol | 668,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,4mg |
Vitamín E | 10,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Piškoty cukrářské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rýže Arborio, Sirup Monin - jahodový, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rizoto s jahodami a šampaňským postup přípravy receptu:
1 | V menším hrnci si rozmícháme vodu a cukr, přivedeme k varu. Necháme zvolna vařit a připravíme rizoto. |
2 | Rozpustíme máslo a opékáme na něm polovinu nakrájených jahod doměkka. Přisypeme propláchnutou rýži a zamícháme. Krátce podusíme a přilijeme šampaňské. Zvolna vaříme, dokud rýže všechnu tekutinu nevstřebá. Po šálcích začneme přilévat cukrový sirup. Vždy důkladně promícháme a počkáme, dokud se tekutina nevstřebá. |
3 | Po spotřebování veškerého sirupu odstavíme hrnec z plotny, přidáme zbývající jahody a jahodový sirup a dobře zamícháme. Přelijeme přes cukrářské piškoty a ihned podáváme. |