Smažený mořský jazyk s krevetovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený mořský jazyk s krevetovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42985 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
125 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mořský jazyk |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Omáčka | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
1 polévková lžíce | Cibule |
150 g | Krevety tygří - loupané |
45 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko plnotučné |
6 ks | Pepř černý celý |
0,3 kávová lžička | Petržel kudrnka |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 213,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 187,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 396,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Bobkový list, Cibule, Pepř černý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Petržel kudrnka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený mořský jazyk s krevetovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na omáčku smícháme v kastrůlku mléko se sušenou petrželkou, bobkovým listem, kuličkami pepře a najemno nakrájenou cibulkou. Vše provaříme a scedíme přes síto. |
2 | V kastrůlku rozpálíme máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání cca 2 minuty orestujeme. Odstavíme a postupně přiléváme horké, kořeněné mléko. Opět přivedeme k varu a zvolna vaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme smetanu a předem uvařené krevety. |
3 | Rybí filé pokapeme citronovou šťávou a zlehka zaprášíme moukou smíchanou s pepřem a solí. V pánvi rozpálíme máslo, vložíme filety a osmažíme dozlatova po obou stranách. |
4 | Po vyjmutí rozdělíme na talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme. |