Recept

Smažený mořský jazyk s krevetovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42985

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Mořský jazyk
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Omáčka
1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Cibule
150 g Krevety tygří - loupané
200 ml Mléko plnotučné
45 g Máslo čerstvé
6 ks Pepř černý celý
0,3 kávová lžička Petržel kudrnka
125 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 890 kcal
Kilojoule 3 723kJ
13% Sacharidy 45 g
91% Tuky 68 g
11% Sodík 214 mg
74% Bílkoviny 42 g

Smažený mořský jazyk s krevetovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na omáčku smícháme v kastrůlku mléko se sušenou petrželkou, bobkovým listem, kuličkami pepře a najemno nakrájenou cibulkou. Vše provaříme a scedíme přes síto.

2

V kastrůlku rozpálíme máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání cca 2 minuty orestujeme. Odstavíme a postupně přiléváme horké, kořeněné mléko. Opět přivedeme k varu a zvolna vaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme smetanu a předem uvařené krevety.

3

Rybí filé pokapeme citronovou šťávou a zlehka zaprášíme moukou smíchanou s pepřem a solí. V pánvi rozpálíme máslo, vložíme filety a osmažíme dozlatova po obou stranách.

4

Po vyjmutí rozdělíme na talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept