Recept

Chleba z koloniální doby

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 42987

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
125 ml Mléko polotučné
150 g Mouka kukuřičná
80 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná
Na vymazání
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 763kJ
14% Sacharidy 49 g
26% Tuky 19 g
19% Sodík 378 mg
23% Bílkoviny 13 g

Chleba z koloniální doby postup přípravy receptu:

1

V misce rozšleháme žloutky s mlékem, v míse kukuřičnou mouku, sůl, rozpuštěné máslo a horkou vodu. K mouce přimícháme žloutkovou směs, polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem, cukrem a vypracujeme hladké těsto. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků a těsto vlijeme do vymazané formy do jejích 2/3.

2

V předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut.

3

Upečený chleba se svou konzistencí podobá pudinku. Chleba vyklopíme a krájíme na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept