Čokoládový bostonský koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový bostonský koláč
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 42994 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
225 g | Čokoláda hořká |
150 g | Čokoláda na vaření |
125 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Griotka |
1,5 dl | Jogurt bílý |
4 dl | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
225 g | Těsto Wonton |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
3 ks | Vejce slepičí |
1,5 dl | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 132,6mg |
Draslík | 291,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 187,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Jogurt bílý, Sůl, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Těsto Wonton, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Griotka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Čokoládový bostonský koláč postup přípravy receptu:
1 | Těsto rozválíme a vyložíme jím formu o průměru 23 cm. Propícháme těsto vidličkou, položíme na pečící papír a 20 minut pečeme. Papír odstraníme a vrátíme do trouby na 5 minut. Poté vyndáme a necháme vychladit. |
2 | Kousky čokolády nalámeme do talíře a necháme talíř nad hrncem s vařící vodou, dokud se čokoláda nerozpustí. Rozetřeme ji na chladný podklad. Jakmile čokoláda ztuhne, naškrábeme z ní ozdobné kornoutky. |
3 | Do pěny ušleháme vejce s cukrem, přisypeme mouku, cukr, sůl, moučkový cukr a vmícháme vanilkový extrakt. Vznikne nám náplň. |
4 | V hrnci uvedeme mléko s jogurtem do varu a přecedíme do jablečné směsi. Nalijeme do hrnce s dvojitým dnem a mícháme, dokud směs nebude hustá. |
5 | Čokoládu zahříváme v hrnci jemně s griotkou, dokud se nerozpustí. Vmícháme do vaječného krému, odstavíme a necháme vychladnout. |
6 | Do korpusu z těsta vlijeme čokoládovou směs, na ni rozetřeme žervé a ozdobíme čokoládovými kornoutky. |