Jednoduchý recept

Čokoládový bostonský koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 42994

Ingredience

125 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Griotka
1,5 dl Jogurt bílý
4 dl Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tresť vanilková
225 g Těsto Wonton
3 ks Vejce slepičí
225 g Čokoláda hořká
150 g Čokoláda na vaření
1,5 dl Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 974kJ
26% Sacharidy 93 g
38% Tuky 29 g
16% Sodík 318 mg
29% Bílkoviny 16 g

Čokoládový bostonský koláč postup přípravy receptu:

1

Těsto rozválíme a vyložíme jím formu o průměru 23 cm. Propícháme těsto vidličkou, položíme na pečící papír a 20 minut pečeme. Papír odstraníme a vrátíme do trouby na 5 minut. Poté vyndáme a necháme vychladit.

2

Kousky čokolády nalámeme do talíře a necháme talíř nad hrncem s vařící vodou, dokud se čokoláda nerozpustí. Rozetřeme ji na chladný podklad. Jakmile čokoláda ztuhne, naškrábeme z ní ozdobné kornoutky.

3

Do pěny ušleháme vejce s cukrem, přisypeme mouku, cukr, sůl, moučkový cukr a vmícháme vanilkový extrakt. Vznikne nám náplň.

4

V hrnci uvedeme mléko s jogurtem do varu a přecedíme do jablečné směsi. Nalijeme do hrnce s dvojitým dnem a mícháme, dokud směs nebude hustá.

5

Čokoládu zahříváme v hrnci jemně s griotkou, dokud se nerozpustí. Vmícháme do vaječného krému, odstavíme a necháme vychladnout.

6

Do korpusu z těsta vlijeme čokoládovou směs, na ni rozetřeme žervé a ozdobíme čokoládovými kornoutky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept