Jednoduchý recept

Citrusový zmrazený nákyp

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 42995

Ingredience

1 ks Citrony
90 g Cukr moučkový
0,5 ks Limetka
0,5 ks Pomeranče
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí
6 polévková lžíce Voda pitná
1 polévková lžíce Želatina
125 g Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 521kJ
9% Sacharidy 32 g
31% Tuky 23 g
3% Sodík 64 mg
17% Bílkoviny 10 g

Citrusový zmrazený nákyp postup přípravy receptu:

1

Uděláme z pergamenového papíru zvýšené límečky 4 formičkám na nákyp a zavážeme je provázkem.

2

Do horké vody nalijeme želatinu a promícháme, aby se rozpustila. Necháme 3 minuty odstát a promícháme, až bude čirá. Poté necháme 15 minut vychladnout.

3

Ušleháme vejce s cukrem, přidáme kůru a šťávu z pomeranče, citronu a limetky a zamícháme. Vmícháme želatinu a promícháme, aby se vše spojilo.

4

Do vychlazené mísy dáme smetanu a vyšleháme šlehačku. Našleháme žervé a přidáme ke šlehačce, promícháme. Přeneseme do ovocné směsi a promícháme.

5

V další míse ušleháme sníh z bílků a přidáme též do ovocné směsi.

6

Nalijeme do připravených misek kousek pod okraj límečků. Formičky dáme do mrazáku a necháme 2 hodiny mrazit.

7

Z mrazáku vyndáme 10 minut před podáváním. Odstraníme papírové límečky a podáváme.

Poznámka

Voda musí být horká. Vajíčka oddělíme, bílky a žloutky zvlášť. Z citronu, limetky a pomeranče nastrouháme kůru a použijeme šťávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept