Ovocné sněhové dortíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocné sněhové dortíky
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 42999 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
225 g | Cukr moučkový |
8 ks | Jahody zahradní |
3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
0,5 kávová lžička | Vinný kámen |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 67,8mg |
Vláknina | 480,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jahody zahradní, Tresť vanilková, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vinný kámen nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Ovocné sněhové dortíky postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečícím papírem. Z bílků a vinného kamene vyšleháme tuhý sníh. Přidáváme postupně vanilku a cukr a šleháme, dokud nebude směs pevná a hladká. |
2 | Směs nanášíme od okraje ke středu na průměr 30 cm, na okrajích bude směsi více, ve středu méně. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě 90 minut při teplotě 140°C. |
4 | Před podáváním ušleháme šlehačku a naneseme na pečivo. Navrch poklademe rozpůlené jahody a ihned podáváme. |