Jednoduchý recept

Segedínský guláš

  • Maďarsko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Segedínský guláš 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 430

Ingredience

150 g Cibule
1 g Kmín celý
250 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Paprika mletá sladká
30 g Sůl
120 g Tuk
750 g Vepřový bok
500 ml Voda pitná
800 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 325kJ
3% Sacharidy 12 g
70% Tuky 53 g
61% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 10 g

Segedínský guláš postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček opláchneme a nakrájíme na kostky (3-4ks na porci).

2

Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Zpěníme ji na 1/2 tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme a zalijeme vodou.

3

Do tohoto základu vložíme maso, osolíme je, okmínujeme a dusíme pod poklicí do poloměkka. Přidáme překrájené kysané zelí a znovu dusíme.

4

Nakonec guláš zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a zvolna dodusíme doměkka.

5

Před koncem varu přilijeme mléko, pokrm dochutíme solí a krátce povaříme.

Komentáře a hodnocení

 
Alba
Segedínský guláš
Dělám stejně, občas dávám pálivou papriku.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept