Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4300

Ingredience

8 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
21 g Droždí
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Slanina vepřová
200 g Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Strouhanka
200 g Sýr Eidam cihla 45%
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vejce slepičí
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 760 kcal
Kilojoule 3 181kJ
15% Sacharidy 53 g
66% Tuky 49 g
48% Sodík 956 mg
45% Bílkoviny 25 g

Koláč cibulák postup přípravy receptu:

1

Do vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme mouku, cukr a sůl.

2

Zpracujeme těsto a necháme ho vykynout.

3

Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Smetanu spojíme s vejcem a bílkem.

4

Koláčovou formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.

5

Urovnáme vykynulé těsto, posypeme orestovanou cibulí, nastrouhaným sýrem, slaninou na kostičky a tymiánem. Zalijeme smetanou, necháme 15 minut odpočinout a pečeme na 180°C asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept