Koláč cibulák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč cibulák
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4300 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
21 g | Droždí |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Slanina vepřová |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 45% |
1 špetka | Tymián sušený |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 143,7mg |
Draslík | 480,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 343,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Droždí, Olej stolní, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Tymián sušený, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koláč cibulák postup přípravy receptu:
1 | Do vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme mouku, cukr a sůl. |
2 | Zpracujeme těsto a necháme ho vykynout. |
3 | Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Smetanu spojíme s vejcem a bílkem. |
4 | Koláčovou formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. |
5 | Urovnáme vykynulé těsto, posypeme orestovanou cibulí, nastrouhaným sýrem, slaninou na kostičky a tymiánem. Zalijeme smetanou, necháme 15 minut odpočinout a pečeme na 180°C asi 30 minut. |