Mražený dort s ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mražený dort s ananasem
Mražený dort s ananasem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 43013 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Cukr krupice |
250 g | Kompot ananasový |
100 g | Oplatky dortové |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na vymazání | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 322,7mg |
Draslík | 144,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kompot ananasový, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oplatky dortové, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mražený dort s ananasem postup přípravy receptu:
1 | Šlehačku ušleháme dotuha, vanilkové oplatky bez náplně rozdrobíme, zapékací mísu vytřeme máslem. |
2 | V míse ušleháme žloutky, přidáme cukr (kromě 2 lžic), sůl a promícháme. Přimícháme citronovou šťávu, šťávu z ananasového kompotu a mísu postavíme do vodní lázně. Šleháme až do zhoustnutí. Poté odstavíme. Bílky ušleháme spolu se 2 lžícemi cukru dopevna. Do sněhu opatrně vmícháme žloutkovou směs, citronovou kůru a ušlehanou smetanu. Na závěr zamícháme kousky ananasového kompotu. |
3 | Zapékací mísu vysypeme polovinou oplatkových drobečků, navrstvíme těsto, zasypeme zbylými drobečky. Mísu přikryjeme fólií a necháme několik hodin mrazit. |