Sněhová bábovka

77 min.

Ingredience

    • 6kusůVejce slepičí
    • 1lžičkaZtužovač šlehačky
    • 170gramůCukr krupice
    • 1špetkaSůl
    • 200gramůMouka polohrubá
    • 100mililitrůVoda pitná
    • 0,5lžičkaTresť mandlová
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky ušleháme se ztužovačem do velmi pevné pěny. Poté přimícháme 90 g cukru a zašleháme.
  • 2
    Žloutky se zbylým cukrem ušleháme do hladké hmoty. Přidáme mandlovou tresť, sůl a střídavě mouku a vodu. Do hladkého těsta opatrně „zabalíme“ sníh z bílků a těsto vlijeme do formy na bábovku. Pečeme v předehřáté troubě asi 65 minut.
  • 3
    Bábovku vyklopíme a na mřížce necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 25. 7. 2016
Sněhová bábovka
Klasická piškotová "mechová" bábovka jako od babičky. Místo tresti jsem dala trochu nastrouhané citronové kůry. Trošku dusivka, ale jednoduchá a dobrá. Základem je dobře vyšlehaný sníh z bílků, pak je hezky nakypřená. Hůře se krájí.
Anonymní uživatel
po 25. 7. 2016
Sněhová bábovka
Ještě podotýkám, že bábovka je do velké formy, musela jsem honem dávat zbytek těsta do formiček na muffinky. Ale s jogurtem a ovocem jsme měli další moučník při jednom pečení 😁