Recept

Koroptve pečené se slaninou a šalvějí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43018

Ingredience

8 plátek Anglická slanina
1,5 kávová lžička Balsamico ocet
1 ks Citrony
4 ks Koroptev
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Víno červené
170 ml Vývar drůbeží
16 ks Šalvěj čerstvá
2 kávová lžička Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

97% Kalorie 1,907 kcal
Kilojoule 7 980kJ
4% Sacharidy 14 g
35% Tuky 26 g
10% Sodík 210 mg
616% Bílkoviny 347 g

Koroptve pečené se slaninou a šalvějí postup přípravy receptu:

1

Nachystáme si 4 koroptve připravené k pečení, dovnitř každé vložíme 1/4 citronu, 2 lístky čerstvé nebo 1 špetku sušené šalvěje. Osolíme, opepříme, obalíme 2 plátky sušené slaniny se 2 lístky šalvěje nebo 1 špetkou sušené šalvěje; po vložení do pekáče pokapeme olivovým olejem. Nezakryté pečeme 30-35 minut, troubu předehřejeme na 220°C, v průběhu pečení 1x nebo 2x podlijeme. Měkké upečené koroptve udržujeme v teple v jiné nádobě.

2

Vypečenou šťávu použijeme na omáčku; přelijeme ji do kastrůlku, přilijeme drůbeží vývar, červené nebo bílé víno a 7 minut rychle vaříme, omáčka se svaří na polovinu, stále mícháme. Potom přidáme 1 lžičku rosolu z červeného rybízu, vaříme 2-3 minuty, přimícháme zbylý rosol, balzamikový ocet a dochutíme. Stáhneme z plamene a postupně vmícháme studené máslo, aby se rozpustilo.

3

Koroptve podáváme s omáčkou ozdobené lístky šalvěje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept