Koroptve pečené se slaninou a šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koroptve pečené se slaninou a šalvějí
Koroptve pečené se slaninou a šalvějí
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43018 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 plátek | Anglická slanina |
1,5 kávová lžička | Balsamico ocet |
1 ks | Citrony |
4 ks | Koroptev |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
16 ks | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno červené |
170 ml | Vývar drůbeží |
2 kávová lžička | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 7,4mg |
Draslík | 96,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Balsamico ocet, Citrony, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koroptev, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koroptve pečené se slaninou a šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Nachystáme si 4 koroptve připravené k pečení, dovnitř každé vložíme 1/4 citronu, 2 lístky čerstvé nebo 1 špetku sušené šalvěje. Osolíme, opepříme, obalíme 2 plátky sušené slaniny se 2 lístky šalvěje nebo 1 špetkou sušené šalvěje; po vložení do pekáče pokapeme olivovým olejem. Nezakryté pečeme 30-35 minut, troubu předehřejeme na 220°C, v průběhu pečení 1x nebo 2x podlijeme. Měkké upečené koroptve udržujeme v teple v jiné nádobě. |
2 | Vypečenou šťávu použijeme na omáčku; přelijeme ji do kastrůlku, přilijeme drůbeží vývar, červené nebo bílé víno a 7 minut rychle vaříme, omáčka se svaří na polovinu, stále mícháme. Potom přidáme 1 lžičku rosolu z červeného rybízu, vaříme 2-3 minuty, přimícháme zbylý rosol, balzamikový ocet a dochutíme. Stáhneme z plamene a postupně vmícháme studené máslo, aby se rozpustilo. |
3 | Koroptve podáváme s omáčkou ozdobené lístky šalvěje. |