Recept

Pomerančový chlebíček s piniovými oříšky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43026

Ingredience

20 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
50 g Tvaroh jemný
Náplň
30 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Džem pomerančový
2 polévková lžíce Likér pomerančový
80 g Oříšky piniové
2 polévková lžíce Pomerančová kůra
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 177 kcal
Kilojoule 742kJ
7% Sacharidy 24 g
10% Tuky 7 g
2% Sodík 37 mg
6% Bílkoviny 4 g

Pomerančový chlebíček s piniovými oříšky postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme tvaroh, mléko, olej, pak přimícháme cukr, špetku soli a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Nakonec přimícháme mouku, kypřící prášek do pečiva a vypracujeme hladké těsto.

2

Formu na biskupský chlebíček vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

3

Piniové oříšky nasekáme a promícháme s cukrem, strouhanou pomerančovou kůrou, bílkem a pomerančovým likérem. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hmota.

4

Na pomoučněném vále z těsta vyválíme obdélníkový plát, potřeme ho pomerančovým džemem, pak náplní z piniových oříšků, těsto zarolujeme a vložíme do připravené formy. Povrch chlebíčku potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut.

5

Po upečení necháme chlebíček vychladnout, pak jej posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept