Dušený králík na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený králík na zelenině
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43027 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
800 g | Králík |
3 g | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
30 ml | Ocet vinný |
3 špetka | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý celý |
3 g | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel kořen |
200 g | Pórek |
3 g | Šalvěj sušená |
5 g | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 175,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Majoránka, Nové koření celé, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Šalvěj sušená, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušený králík na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme a nakrájíme. V pekáči rozpustíme máslo, vložíme na něj zeleninu, králíka, vinný ocet a dusíme do měkka. Přidáme v plátěném sáčku koření, nastrouháme zázvor. Hotové maso přendáme na druhý pekáč s trochou šťávy a zprudka opečeme v troubě. Šťávu se zeleninou zaprášíme moukou, provaříme, případně dochutíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s bramborem.