Jednoduchý recept

Pečený králík

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Pečený králík 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4303

Ingredience

1 ks Cibule
1 kg Králičí maso
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 862kJ
1% Sacharidy 3 g
32% Tuky 24 g
20% Sodík 406 mg
92% Bílkoviny 52 g

Pečený králík postup přípravy receptu:

1

Omytého a odblaněného králíka proložíme plátky slaniny a osolíme.

2

Zbylou slaninu vyškvaříme, přidáme máslo, nakrájenou cibuli,

3

králíka opečeme po obou stranách a podléváme, pečeme do růžova.

4

Výpek zahustíme kouskem másla a moukou, kterou po částech zavaříme.

Poznámka

Podáváme s brambory nebo bramborovými knedlíky.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Pečený králík
Králík byl dobrý. Šťavnatý díky slanině. Pekla jsem 70 min na 200 stupňů pod pokličkou a dalších 10 min bez pokličky smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept