Ježek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ježek
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43031 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
150 g | Cukr krupice |
150 g | Hera |
1 špetka | Hřebíček mletý |
1 polévková lžíce | Kakao |
60 g | Mandle |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Ořechy vlašské |
150 g | Poleva čokoládová |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 187,1mg |
Draslík | 147,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 218,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček mletý, Mandle, Ořechy vlašské, Poleva čokoládová, Skořice mletá, Strouhanka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Hera, Kakao, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ježek postup přípravy receptu:
1 | Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a necháme trochu zchladnout. V míse smícháme heru, cukr, žloutky a utřeme je do pěny. Přidáme špetku skořice a mletého hřebíčku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme k máslové směsi, nakonec přimícháme mouku, kypřící prášek do pečiva, kakao, nasekané vlašské ořechy a rozpuštěnou čokoládu. Vše důkladně promícháme. |
2 | Formu na srnčí hřbet důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
3 | Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 60 minut. Po upečení necháme vchladnout. Po vychladnutí zapícháme do celého povrchu těsta lupínky mandlí tak, aby vypadaly jako ježčí bodlinky. |
4 | Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu a srnčí hřebet jí polijeme. Necháme ztuhnout a pak podáváme. |