Dušený králík na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený králík na kmíně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43032 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
800 g | Králík |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
3 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 178,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 67,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušený králík na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, omyjeme, nasekáme na porce. |
2 | V pekáči rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a krátce osmažíme. Vložíme kmín a ještě za stálého míchání osmahneme. Přidáme do základu porce králíka a dále dusíme. Zalijeme vývarem, přidáme šalvěj, nasekanou petrželku, pepř, přisolíme. Dodusíme do měkka. |