Recept

Vlašský chlebíček s bílou polevou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43039

Ingredience

250 g Cukr krupice
200 g Hera
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Ořechy vlašské
200 g Poleva čokoládová bílá
2 polévková lžíce Pomerančová kůra
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 278kJ
14% Sacharidy 51 g
47% Tuky 35 g
4% Sodík 90 mg
17% Bílkoviny 10 g

Vlašský chlebíček s bílou polevou postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme do pěny heru, pak přimícháme cukr, špetku soli a vejce. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté přimícháme mleté vlašské ořechy, mouku, kypřící prášek do pečiva a mandlový likér

2

Formu na chlebíček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Těsto nalijeme do chlebíčkové formy a pečeme asi 70 minut.

3

Po upečení necháme chlebíček vychladnout.

4

Ve vodní lázni rozpustíme bílou polevu, vychladlý chlebíček jí přelijeme a povrch posypeme kandovanou pomerančovou kůrou. Necháme ztuhnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept