Recept

Kynutý koláč s piniovými oříšky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43047

Ingredience

15 g Droždí
100 g Hera
0,3 l Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Náplň
100 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Likér pomerančový
100 g Máslo čerstvé
150 g Oříšky piniové
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 629kJ
8% Sacharidy 30 g
37% Tuky 28 g
5% Sodík 102 mg
11% Bílkoviny 6 g

Kynutý koláč s piniovými oříšky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme špetku soli, lžíci cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek, pak přimícháme zbytek cukru, mléka, vejce, heru a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.

2

Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Těsto na pomoučněném vále propracujeme a pak jím vyložíme dortovou formu a ve formě necháme ještě chvilku kynout.

3

V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme cukr, vanilkový cukr, nasekané piniové oříšky, smetanu a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak ze sporáku sundáme a přimícháme pomerančový likér. Takto připravenou směs natřeme na těsto ve formě a vložíme do trouby. Pečeme asi 25 minut.

4

Po upečení necháme vychladnout a pak podáváme se zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept