Staropražský králík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staropražský králík
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43052 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
120 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
800 g | Králík |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
5 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
15 dkg | Slanina vepřová |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 229,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Staropražský králík postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, omyjeme a osušíme. V hrnci rozpustíme máslo, zesklovatíme na jemno pokrájenou cibuli, vložíme nakrájenou zeleninu a smažíme do zlatova. Zalijeme sběračkou vývaru, přisypeme papriku, přidáme nasoleného králíka a dusíme do měkka. Hotového králíka vyndáme, šťávu zavaříme smetanou s rozmíchanou moukou. Podle potřeby dochutíme, přidáme citronovou šťávu, scedíme a provaříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s knedlíkem nebo makaróny.