Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43052
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Celer bulvový
120 g Cibule
30 ml Citronová šťáva
800 g Králík
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
15 dkg Slanina vepřová
250 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
500 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 184kJ
3% Sacharidy 12 g
138% Tuky 103 g
83% Sodík 2 g
129% Bílkoviny 73 g

Staropražský králík postup přípravy receptu:

1

Králíka očistíme, omyjeme a osušíme. V hrnci rozpustíme máslo, zesklovatíme na jemno pokrájenou cibuli, vložíme nakrájenou zeleninu a smažíme do zlatova. Zalijeme sběračkou vývaru, přisypeme papriku, přidáme nasoleného králíka a dusíme do měkka. Hotového králíka vyndáme, šťávu zavaříme smetanou s rozmíchanou moukou. Podle potřeby dochutíme, přidáme citronovou šťávu, scedíme a provaříme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme s knedlíkem nebo makaróny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept