Recept

Krevetový zeleninový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 43063

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
4 ks Cibule
1 dl Citronová šťáva
1 ks Cuketa
1 kávová lžička Cukr moučkový
12 ks Krevety tygří - loupané
3 ks Mrkev kořen
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
5 polévková lžíce Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

230% Kalorie 4,537 kcal
Kilojoule 18 982kJ
63% Sacharidy 226 g
869% Tuky 651 g
236% Sodík 5 g
2463% Bílkoviny 1,386 g

Krevetový zeleninový salát postup přípravy receptu:

1

Mrkev omyjeme a oškrábeme. Omytou cuketu rozpůlíme na délku. Celerové řapíky omyjeme, cibuli očistíme od slupky. Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké plátky. Oloupaný česnek nakrájíme na velmi tenké lupínky.

2

Na mírně rozehřáté pánvi zkaramelizujeme moučkový cukr, pak vložíme mrkev, celer a česnek a přidáme lžíci olivového oleje. Vše osolíme a opepříme, necháme zesklovatět. Pak přimícháme plátky cukety a chvíli dusíme. Přilijeme zeleninový vývar, přidáme cibuli a necháme ještě krátce dusit.

3

Zeleninu vyndáme z pánve, promícháme s citronovou šťávou a 3 lžícemi olivového oleje a marinujeme.

4

Na rozehřátý olej v pánvi dáme osolené a opepřené krevety, pečeme je při mírné teplotě asi 3 minuty po každé straně a na závěr přimícháme jemně nasekanou petrželku.

5

Zeleninový salát v míse nebo na talířích opečenými krevetami obložíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept