Krevetový zeleninový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetový zeleninový salát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 43063 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
1 dl | Citronová šťáva |
1 ks | Cuketa |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
12 ks | Krevety tygří - loupané |
3 ks | Mrkev kořen |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
5 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 6g |
Draslík | 519,6mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cuketa, Cukr moučkový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krevetový zeleninový salát postup přípravy receptu:
1 | Mrkev omyjeme a oškrábeme. Omytou cuketu rozpůlíme na délku. Celerové řapíky omyjeme, cibuli očistíme od slupky. Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké plátky. Oloupaný česnek nakrájíme na velmi tenké lupínky. |
2 | Na mírně rozehřáté pánvi zkaramelizujeme moučkový cukr, pak vložíme mrkev, celer a česnek a přidáme lžíci olivového oleje. Vše osolíme a opepříme, necháme zesklovatět. Pak přimícháme plátky cukety a chvíli dusíme. Přilijeme zeleninový vývar, přidáme cibuli a necháme ještě krátce dusit. |
3 | Zeleninu vyndáme z pánve, promícháme s citronovou šťávou a 3 lžícemi olivového oleje a marinujeme. |
4 | Na rozehřátý olej v pánvi dáme osolené a opepřené krevety, pečeme je při mírné teplotě asi 3 minuty po každé straně a na závěr přimícháme jemně nasekanou petrželku. |
5 | Zeleninový salát v míse nebo na talířích opečenými krevetami obložíme. |