Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43078

Ingredience

150 g Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Limetková kůra
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
5 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
5 polévková lžíce Voda pitná
Krém
100 g Cukr krupice
20 ml Likér pomerančový
1 ks Limetka
1 polévková lžíce Limetková kůra
0,4 l Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
6 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 230kJ
11% Sacharidy 40 g
13% Tuky 10 g
5% Sodík 102 mg
17% Bílkoviny 9 g

Limetkové řezy postup přípravy receptu:

1

V míse ušleháme žloutky s vodou do pěny, pak přimícháme 2/3 cukru a vanilkový cukr. Šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Pak přimícháme limetkovou kůru. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme zbytek cukru. Sníh opatrně promícháme se žloutkovou směsí a nakonec zamícháme mouku.

2

Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj nalijeme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a plech vložíme do trouby. Pečeme asi 15 minut.

3

Na vál rozprostřeme utěrku, poprášíme ji moučkovým cukrem a upečený plát na utěrku překlopíme. Korpus necháme trochu zchladnout a pak nakrájíme příčně na čtyři a podélně na šest dílů.

4

V míse smícháme žloutky, 2/3 cukru, limetkovou kůru a vše vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme limetkovou šťávu a pomerančový likér. Bílou želatinu připravíme podle návodu na obalu a smícháme s trochou limetkového krému, důkladně promícháme a pak smícháme se zbytkem limetkového krému. Hotový krém odložíme do chladničky.

5

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Smetanu ušleháme se zbytkem cukru dotuha a třetinu šlehačky přimícháme do limetkového krému společně s ušlehaným sněhem. Necháme 30 minut odpočinout v chladničce.

6

Polovinu piškotových řezů natřeme limetkovým krémem, přikryjeme zbylými řezy a necháme ztuhnout v chladničce. Zbytek šlehačky naplníme do zdobícího sáčku a každý řez na povrchu ozdobíme šlehačkou a slabým plátkem limetky. Nakonec řezy posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept