Bramborový salát se slaninou a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát se slaninou a kapary
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 43083 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
500 g | Brambory rané |
80 g | Cibule |
25 g | Kapary |
20 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Ocet vinný |
40 g | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
8 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 91,2mg |
Draslík | 98,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Kapary, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborový salát se slaninou a kapary postup přípravy receptu:
1 | Nové brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Vejce uvaříme natvrdo. Brambory zchladíme a i se slupkou nakrájíme na plátky, vejce zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme také na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky. Petrželku posekáme na jemno. |
2 | V pánvi roztavíme máslo, přisypeme slaninu s cibulí a krátce orestujeme. Vsypeme do salátové mísy, přidáme vejce, brambory, petrželku, kapary, osolíme a opepříme. Olej smícháme s vinným octem a přimícháme do salátu. |
3 | Salát podáváme vychlazený. |