Jednoduchý recept

Zazvorové máslo

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 43089

Ingredience

1 ks Kapie
250 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
20 g Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 386kJ
1% Sacharidy 4 g
48% Tuky 36 g
3% Sodík 66 mg
1% Bílkoviny 1 g

Zazvorové máslo postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme, prolisujeme a dáme do misky, přidáme zázvor, přilijeme olej, sůl, pepř a šlehačem nebo vařečkou rozšleháme. Máslo nakrájíme na kostky, přidáme do misky, vyšleháme spolu s česnekem, přimícháme na malé kostky nakrájenou kapii, drobně nasekanou petrželovou nať, vyšleháme, podle chuti ještě můžeme přidat sůl, pepř.

2

Připravené máslo zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do ledničky na 24 hodin ztuhnout.

Poznámka

Zázvorové máslo podáváme jako studenou přílohu k pečenému masu nebo na mazání pečiva.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept