Švábský králičí salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švábský králičí salát
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 43097 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Králičí maso |
150 g | Majonéza |
120 g | Mrkev kořen |
20 ml | Ocet kvasný lihový |
80 g | Okurky nakládané |
30 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Salám měkký |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 65,8mg |
Draslík | 346,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 206,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr krupice, Králičí maso, Okurky nakládané, Salám měkký, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Švábský králičí salát postup přípravy receptu:
1 | Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě doměkka. |
2 | Králičí maso nakrájíme na nudličky, osmažíme na oleji a necháme vychladnout. |
3 | Mrkev, celer, sýr a okurku nakrájíme na kostičky. Majonézu dochutíme octem, cukrem pepřem a solí. Vše smícháme dohromady a dáme rozležet. |