Jednoduchý recept

Segedínský guláš speciál

  • Maďarsko
Palec nahoru
5
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 5 Segedínský guláš speciál 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 431

Ingredience

200 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
1 g Kmín celý
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Paprika mletá sladká
50 g Slanina vepřová
30 g Sůl
100 g Tuk
750 g Vepřová plec
300 g Zakysaná smetana
1000 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 818kJ
4% Sacharidy 16 g
45% Tuky 34 g
72% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 18 g

Segedínský guláš speciál postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec nebo ořez opláchneme a nakrájíme na kousky po 25g (3-4ks na porci).

2

Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a dorůžova osmahneme na drobně nakrájené, rozškvařené slanině a polovině dávky tuku. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme trochou vývaru.

3

Do tohoto základu vložíme maso, osolíme je, okmínujeme, krátce osmahneme a zalijeme teplým vývarem. Pod poklicí dusíme do poloměkka.

4

Potom k masu přidáme překrájené kysané zelí, zalijeme teplým vývarem a dusíme doměkka.

5

Nakonec zahustíme guláš světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, promícháme a provaříme.

6

Před koncem vaření přilijeme smetanu, dosolíme a krátce povaříme.

Komentáře a hodnocení

 
Karel Svoboda
Segedínský guláš speciál
Doporučuji, nemá chybu!
 
Kolmanová
Segedínský guláš speciál
Můj nejoblibenější gulášek ...
 
Alba
Segedínský guláš speciál
Výborné. Když se potřebuje pořádně "nadlábnout". Doporučuji!!!
 
jiripekos55@seznam.cz
Segedínský guláš speciál
Není špatný, ale zásmažka tam rozhodně nepatří, dávám na kostičky nakr. bramboru která se rozvaří a guláš zahustí- toto mě poradil Maďar, kuchařgrinblink
 
vurmovka19-134016
Segedínský guláš speciál
U nás ho vaří jenom manžel.Chlapy to umějí tak správně dochutit.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
5
Palec dolu
0
5
Ověřený recept