5
Ověřený recept
5 4 Segedínský guláš speciál 5 1

Jednoduchý recept Segedínský guláš speciál Maďarsko

Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor: mikes
Hodnost: Rozkoukávám se (92%)
ID receptu: 431

Ingredience

200 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
1 g Kmín celý
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Paprika mletá sladká
50 g Slanina vepřová
30 g Sůl
100 g Tuk
750 g Vepřová plec
300 g Zakysaná smetana
1000 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie
434 kcal
Kilojoule 1 818kJ
4% Sacharidy
16g
45% Tuky
34g
31% Bílkoviny
18g
72% Sodík
1,4g
Uhlovodany 10g
Cholesterol 81,6mg
Draslík 600,1mg
Vláknina 7g
Vitamín A 0,0mg
Vitamín B6 0,6mg
Vitamín B12 0,0mg
Vitamín C 42,1mg
Vitamín E 1,3mg
Vápník 0,0mg
Železo 2,0mg
Kompletní hodnoty

Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.

Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vepřová plec, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.

Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

  • Segedínský guláš speciál
  • Segedínský guláš speciál
  • Segedínský guláš speciál
  • Vložit obrázek

Segedínský guláš speciál postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec nebo ořez opláchneme a nakrájíme na kousky po 25g (3-4ks na porci).

2

Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a dorůžova osmahneme na drobně nakrájené, rozškvařené slanině a polovině dávky tuku. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme trochou vývaru.

3

Do tohoto základu vložíme maso, osolíme je, okmínujeme, krátce osmahneme a zalijeme teplým vývarem. Pod poklicí dusíme do poloměkka.

4

Potom k masu přidáme překrájené kysané zelí, zalijeme teplým vývarem a dusíme doměkka.

5

Nakonec zahustíme guláš světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, promícháme a provaříme.

6

Před koncem vaření přilijeme smetanu, dosolíme a krátce povaříme.

Recept uvařili: pj1161 celkem: 1

Komentáře a hodnocení

Přidat komentář

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

5
Ověřený recept
blink grin love mad sad sick smartass smile sorry sunglasses surprised tongue
Karel Svoboda
Segedínský guláš speciál
Doporučuji, nemá chybu!

Kolmanová
Segedínský guláš speciál
Můj nejoblibenější gulášek ...

Alba
Segedínský guláš speciál
Výborné. Když se potřebuje pořádně "nadlábnout". Doporučuji!!!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

5
Ověřený recept
blink grin love mad sad sick smartass smile sorry sunglasses surprised tongue

Děkuji za komentář k receptu!


Ostatní uživatelé to jistě ocení.
 
×

Přidávat recepty

mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

PŘIDAT NOVÝ RECEPT

 

Tipy z kuchařova rádce

Aby nám při krájení cibule neslzely oči

Aby se nám při krájení cibule nespustily slzy, namočíme prkénko do vody a poté na něm cibuli krájíme.

Cibule bez klíčků

Bojíte se, že vám cibule začne klíčit? Při skladování vložte do boxu, kde ji uchováváte, kus tvrdého chleba nebo housku.

Jak na připálený hrnec

Připálený hrnec vyčistíte tak, že do něj nalijete vodu, přisypete sůl a dáte vařit.

Mohlo by Vás zajímat

Nejnovější recept

Tvarohové placky s uzeným masem
 
TOPlist