Jednoduchý recept

Segedínský guláš speciál

  • Maďarsko
Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 4 Segedínský guláš speciál 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (94%)
ID receptu: 431

Ingredience

200 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
1 g Kmín celý
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Paprika mletá sladká
50 g Slanina vepřová
30 g Sůl
100 g Tuk
750 g Vepřová plec
300 g Zakysaná smetana
1000 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 818kJ
4% Sacharidy 16 g
45% Tuky 34 g
72% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 18 g
  • Segedínský guláš speciál
  • Segedínský guláš speciál
  • Segedínský guláš speciál
  • Vložit obrázek

Segedínský guláš speciál postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec nebo ořez opláchneme a nakrájíme na kousky po 25g (3-4ks na porci).

2

Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a dorůžova osmahneme na drobně nakrájené, rozškvařené slanině a polovině dávky tuku. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme trochou vývaru.

3

Do tohoto základu vložíme maso, osolíme je, okmínujeme, krátce osmahneme a zalijeme teplým vývarem. Pod poklicí dusíme do poloměkka.

4

Potom k masu přidáme překrájené kysané zelí, zalijeme teplým vývarem a dusíme doměkka.

5

Nakonec zahustíme guláš světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, promícháme a provaříme.

6

Před koncem vaření přilijeme smetanu, dosolíme a krátce povaříme.

Komentáře a hodnocení

 
Karel Svoboda
Segedínský guláš speciál
Doporučuji, nemá chybu!
 
Kolmanová
Segedínský guláš speciál
Můj nejoblibenější gulášek ...
 
Alba
Segedínský guláš speciál
Výborné. Když se potřebuje pořádně "nadlábnout". Doporučuji!!!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept