Jednoduchý recept

Losos s marinovanými pečenými paprikami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 43100

Ingredience

1 kg Losos - filety
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
50 g Strouhanka
1 špetka Sůl
200 ml Víno bílé
Papriky
6 ks Ančovička - filety
1 polévková lžíce Bazalka
125 ml Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
3 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 241kJ
3% Sacharidy 12 g
42% Tuky 31 g
17% Sodík 343 mg
79% Bílkoviny 44 g

Losos s marinovanými pečenými paprikami postup přípravy receptu:

1

Papriky nakrájíme na proužky silné cca 5 cm. Cca 5 minut je pečeme slupkou nahoru do zhnědnutí. Poté vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme a necháme vychladnout. Oloupeme slupky.

2

V misce smícháme olivový olej, nahrubo nasekanou bazalku, sušené oregano, najemno nakrájený česnek, 4 ančovičky, ochutíme solí a pepřem a přidáme připravené papriky. Zakryjeme a necháme cca 20 minut marinovat v lednici.

3

Rajčata rozpůlíme, potřeme olejem a poprášíme strouhankou. Rozložíme je na olejem vymazaný plech. Na plech dáme také filety z lososa, osolíme, opepříme dle chuti a zakápneme vínem. Plechy vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Ryby pečeme cca 8 minut, do změknutí rajčat a zezlátnutí strouhanky.

4

Hotové maso rozdělíme na talíře, přelijeme vypečenou šťávou, poklademe paprikami, dozdobíme zbylými ančovičkami a doplníme pečenými rajčaty.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept