Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 43126

Ingredience

Na těsto
330 g Cukr moučkový
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
500 g Mandle
250 g Máslo čerstvé
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
80 g Strouhanka
8 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
225 g Čokoláda na vaření
3 polévková lžíce Želé rybízové
Na polevu
2 kávová lžička Kokosová smetana
1 l Voda pitná
115 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 368kJ
12% Sacharidy 43 g
54% Tuky 40 g
4% Sodík 80 mg
21% Bílkoviny 12 g

Dort vídeňský postup přípravy receptu:

1

Čokoládu na vaření rozlámeme do menšího hrnku na malé kousky, hrnek s čokoládou vložíme do větší nádoby a necháme rozpouštět, mícháme do hladka. Poté odstavíme z plotny, necháme vychladnout. Do misky vložíme změklé máslo a kuchyňským šlehačem s metlami ho vyšleháme do pěny. K máslové pěně vlijeme rozpuštěnou čokoládu, přidáme a vmícháme ještě 4 kávové lžičky cukru a šleháme dál. Rozklepneme si vejce, do pěny přidáme 3 celá vejce a 5 žloutků. Zbylých 5 bílků odložíme stranou. Umeleme mandle, v misce je promícháme s práškem do pečiva a se strouhankou, mandlovou směs po lžících přidáváme do pěny a vmícháváme. Ze zbylých bílků a zbytku cukru vyšleháme tuhý sníh, po lžících ho přidáváme do vznikajícího těsta, mícháme.

2

Připravíme dortovou formu o průměru 26 centimetrů, vymažeme tukem, vysypeme moukou. Předehřejeme troubu na 180 °C, pečeme přibližně 70 minut. Vytáhneme z trouby a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Do malého hrnku vložíme rybízové želé, přidáme 3 lžíce vody, povaříme. Rozvařenou rybízovou směsí potřeme horní část i boky dortu.

3

Vyrobíme polevu - do vodní lázně vložíme menší hrnek, vlijeme do něj kokosovou smetanu a nalámeme na kousky čokoládu, rozpustíme. Dort přelijeme polevou a až ztuhne, šlehačkou v cukrářském sáčku dozdobíme.

Poznámka

Dort servírujeme studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept