Králík s kaštany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík s kaštany
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43134 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
180 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
650 g | Králičí stehna |
100 g | Mrkev kořen |
30 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Rozmarýn sušený |
80 g | Šalotka |
10 dkg | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
4 dl | Víno bílé |
Kaštanová kaše | |
---|---|
15 dkg | Celer sterilovaný |
15 dkg | Kaštany jedlé |
100 g | Majonéza |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 26,6mg |
Draslík | 627,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 212,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Rozmarýn sušený, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Celer sterilovaný, Kaštany jedlé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Majonéza, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Králík s kaštany postup přípravy receptu:
1 | Králičí maso očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme, naskládáme do pekáče na olivový olej. Zalijeme 2 dl vína a v troubě pečeme při 200° C 15 minut. |
2 | Potom přidáme kostky celeru, mrkve, na čtvrtky překrojené šalotky a drcený česnek. Na maso dáme plátky slaniny, zalijeme vínem a pečeme dalších 15 minut. Pak vložíme rozmarýn, bobkový list, opět poklademe slaninou a dopečeme. |
3 | Maso vyjmeme a ze šťávy odstraníme bobkový list a rozmarýn, přidáme lžíci másla, 2 lžíce husté smetany, okořeníme dle chuti a necháme přejít varem. |
4 | Kaštanová kaše: do hrnce vložíme oloupané kaštany, celer, zalijeme |
5 | vodou, přisolíme a vaříme doměkka. Přebytečnou vodu slijeme, kaštany a celer rozmixujeme na kaši. Přimícháme máslo, majonézu a opět promixujeme. |
6 | Servírování: na plochý talíř dáme opečené maso s porcí kaše a ozdobíme zeleninou ze šťávy. Vše zalijeme šťávou. |