Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43134

Ingredience

1 ks Bobkový list
180 g Celer bulvový
650 g Králičí stehna
100 g Mrkev kořen
30 ml Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
5 g Rozmarýn sušený
10 dkg Slanina vepřová
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
4 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek
80 g Šalotka
Kaštanová kaše
15 dkg Celer sterilovaný
15 dkg Kaštany jedlé
100 g Majonéza
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 741 kcal
Kilojoule 3 100kJ
9% Sacharidy 33 g
135% Tuky 101 g
52% Sodík 1 g
66% Bílkoviny 37 g

Králík s kaštany postup přípravy receptu:

1

Králičí maso očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme, naskládáme do pekáče na olivový olej. Zalijeme 2 dl vína a v troubě pečeme při 200° C 15 minut.

2

Potom přidáme kostky celeru, mrkve, na čtvrtky překrojené šalotky a drcený česnek. Na maso dáme plátky slaniny, zalijeme vínem a pečeme dalších 15 minut. Pak vložíme rozmarýn, bobkový list, opět poklademe slaninou a dopečeme.

3

Maso vyjmeme a ze šťávy odstraníme bobkový list a rozmarýn, přidáme lžíci másla, 2 lžíce husté smetany, okořeníme dle chuti a necháme přejít varem.

4

Kaštanová kaše: do hrnce vložíme oloupané kaštany, celer, zalijeme

5

vodou, přisolíme a vaříme doměkka. Přebytečnou vodu slijeme, kaštany a celer rozmixujeme na kaši. Přimícháme máslo, majonézu a opět promixujeme.

6

Servírování: na plochý talíř dáme opečené maso s porcí kaše a ozdobíme zeleninou ze šťávy. Vše zalijeme šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept