Králík s kaštany

105 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
44 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králičí maso očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme, naskládáme do pekáče na olivový olej. Zalijeme 2 dl vína a v troubě pečeme při 200° C 15 minut.
  • 2
    Potom přidáme kostky celeru, mrkve, na čtvrtky překrojené šalotky a drcený česnek. Na maso dáme plátky slaniny, zalijeme vínem a pečeme dalších 15 minut. Pak vložíme rozmarýn, bobkový list, opět poklademe slaninou a dopečeme.
  • 3
    Maso vyjmeme a ze šťávy odstraníme bobkový list a rozmarýn, přidáme lžíci másla, 2 lžíce husté smetany, okořeníme dle chuti a necháme přejít varem.
  • 4
    Kaštanová kaše: do hrnce vložíme oloupané kaštany, celer, zalijeme
  • 5
    vodou, přisolíme a vaříme doměkka. Přebytečnou vodu slijeme, kaštany a celer rozmixujeme na kaši. Přimícháme máslo, majonézu a opět promixujeme.
  • 6
    Servírování: na plochý talíř dáme opečené maso s porcí kaše a ozdobíme zeleninou ze šťávy. Vše zalijeme šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.