Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43140

Ingredience

170 g Cukr krupice
80 g Cukr moučkový
70 g Hera
40 g Kakao
4 cl Likér pomerančový
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
500 g Rybíz červený
1 l Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
13 polévková lžíce Voda pitná
9 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 285kJ
11% Sacharidy 41 g
49% Tuky 37 g
2% Sodík 50 mg
16% Bílkoviny 9 g

Rybízový dort postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme 120 g mouky, 70 g cukru, vejce, Heru a vypracujeme křehké těsto. Vložíme ho do chladničky, necháme 30 minut odpočívat.

2

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Těsto vyválíme na placku, rozložíme do dortové formy, několikrát jej propíchneme vidličkou, troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a dortovou formu s těstem do ní vložíme. Pečeme přibližně 20 minut, poté necháme vychladnout.

3

V míse ušleháme žloutky s 5 lžícemi vody a 100 g cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně zamícháme do žloutkové směsi. Nakonec přimícháme 130 g mouky a kakao, plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj nalijeme. Pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia.

4

Upečený piškot vyklopíme na čistou utěrku, ještě horký zarolujeme a necháme vychladnout.

5

Želatinu namočíme, necháme nabobtnat. Rybíz rozmrazíme, 4/5 rybízu vložíme do kastrůlku, kde jej zahřejeme společně se zbytkem vody, cukrem a limetkovou šťávou. Kastrůlek sejmeme ze sporáku, do směsi zamícháme vymačkanou želatinu a mícháme tak dlouho, dokud se želatina nerozpustí. Potom necháme směs vychadnout, do směsi přimícháme pomerančový likér a necháme želírovat. Smetanu šleháme do tuha s moučkovým cukrem, polovinu opatrně vmícháme do rybízového krému.

6

Srolovaný piškot rozvineme, namažeme krémem a znova zarolujeme. Rozřízneme na 4 cm silné pásy. Jeden pás svineme a postavíme ho do středu křehkého těsta, kolem něj svineme ostatní pásy piškotu a necháme ztuhnout v chladničce. Zbytkem šlehačky dort potřeme dort, nazdobíme pomocí cukrářského sáčku a nakonec také zbytkeme rybízu.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept