Jednoduchý recept

Chléb z vařených brambor

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 43152

Ingredience

100 g Brambory vařené
8 g Cukr krupice
40 g Droždí
550 g Mouka polohrubá
20 g Sůl
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 867kJ
12% Sacharidy 44 g
1% Tuky 1 g
47% Sodík 945 mg
13% Bílkoviny 8 g

Chléb z vařených brambor postup přípravy receptu:

1

Do hrnku s vlažnou vodou rozdrobíme droždí, přimícháme trochu mouky a necháme v teple vzejít kvásek.

2

Vařené vychladlé brambory rozmačkáme šťouchadlem, v trošce vlažné vody rozpustíme sůl s cukrem, přilijeme k bramborám, přisypeme mouku a přidáme kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout na teplém místě.

3

Z těsta vytvarujeme podlouhlý bochník, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 230°C přibližně 45 minut. Do trouby během pečení vložíme plecháček s vodou, utvoří se nám krásně křupavá kůrka.

4

Chléb necháme vychladnout a používáme jako přílohu při grilování.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept