Španělský králík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělský králík
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43155 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer řapíkatý |
15 dkg | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Kapary |
800 g | Králík |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy bez pecky |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
10 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 173,7mg |
Draslík | 821,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 158,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Hovězí vývar základní, Rozmarýn čerstvý, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Králík, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olivy bez pecky, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Španělský králík postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, omyjeme a rozsekáme na porce. Na rozpálený olej dáme nakrájenou slaninu, cibuli, celer, po chvilce přidáme nasekaného králíka a dobře opečeme. Zaprášíme moukou, přilijeme vývarem, vložíme bobkový list a rozmarýn. Osolíme, opepříme, necháme 45 - 60 minut dusit, k hotovému masu přidáme olivy a kapary. Dusíme ještě 10 minut. Poté podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.