Tagliatelle s divokou kachnou na bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s divokou kachnou na bylinkách
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43160 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Fenyklová semínka |
1600 g | Kachna divoká |
1 polévková lžíce | Marantový škrob |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pórek |
1 balení | Pyré rajčatové |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
500 ml | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar drůbeží |
300 g | Těstoviny Tagliatelle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 208,1mg |
Draslík | 922,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 54,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Marantový škrob, Mrkev kořen, Olej olivový, Pórek, Pyré rajčatové, Vývar drůbeží, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka, Kachna divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Tagliatelle s divokou kachnou na bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a oloupeme mrkev, pórek, celer i cibuli, vše nakrájíme na kostičky. Vykuchané a očistěné kachny omyjeme, papírovou utěrkou osušíme. V tlakovém hrnci rozpálíme olivový olej a kachny spolu se zeleninou na něm osmahneme. Poté vše podlijeme bílým vínem a rajčatovým pyré. |
2 | Krátce povaříme a přilijeme kachní vývar. Necháme ještě krátce projít varem, poté tlakový hrnec uzavřeme pokličkou a nastavíme na stupeň vaření. Podle velikosti kachen vaříme 20 - 25 minut. |
3 | Poté necháme hrnec odpařit a děrovanou naběračkou kachny vyjmeme. Krátce je opláchneme studenou vodou, vykostíme, maso udržujeme v teple. |
4 | Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Do kachního vývaru vložíme čerstvé bylinky, povaříme do zhoustnutí. Ze zhoustlé omáčky vyjmeme bylinky, omáčku přes sítko prolisujeme a podle potřeby zahustíme marantovým škrobem. |
5 | Uvařené Tagliatelle scedíme, necháme okapat a upravíme na nahřáté talíře. K těstovinám přidáme kachní maso, přelijeme omáčkou. Posypané fenyklovými semínky a strouhaným Parmezánem podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.