Recept

Bramborové knedlíčky se slaninou a uzeným masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43165

Ingredience

600 g Brambory
1 kávová lžička Majoránka
1 dl Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rohlíky bílé
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
3 kávová lžička Sůl
150 g Uzené maso vařené
2 ks Vaječný žloutek slepičí
200 g Vepřový bok uzený
3,7 l Voda pitná
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 791kJ
16% Sacharidy 56 g
52% Tuky 39 g
67% Sodík 1 g
38% Bílkoviny 21 g

Bramborové knedlíčky se slaninou a uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Den předem omyjeme brambory, zalijeme 0,7 l vody a uvaříme ve slupce do měkka. Vaříme přibližně 20 minut, poté vodu slijeme.

2

Druhý den brambory oloupeme a jemně nastrouháme. Uzený (prorostlý) vařený bůček a uzené maso nakrájíme na kostičky, v pekáčku bůček vysmažíme do růžova. Tvrdší rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme k bůčku spolu s uzeným masem, promícháme a krátce osmažíme.

3

Do mísy nasypeme 3 lžíce hrubé mouky, přidáme mléko, žloutky, sůl, lžíci rozpuštěného sádla, pepř a majoránku. Těsto promícháme, přidáme vychladlý bůček s masem, nastrouhané brambory a rohlíky. Znovu důkladně promícháme.

4

Vytvarujeme kulaté knedlíky o průměru 5 - 6 cm. V hrnci přivedeme k varu 3 litry vody se 2 lžičkami soli, knedlíky pomalu vkládáme do vroucí vody, promícháme a vaříme 8 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, vložíme do mísy, přelijeme rozpuštěným sádlem, promícháme a hned podáváme s kysaným zelím.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept