Grilované tortilly s lilkovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované tortilly s lilkovým dipem
Grilované tortilly s lilkovým dipem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43178 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 ml | Olej olivový |
6 ks | Tortilla |
Na dip | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
20 ml | Citronová šťáva |
20 g | Koriandr čerstvý |
500 g | Lilek |
40 ml | Olej olivový |
10 g | Omáčka Tahini |
2 g | Pepř cayenský |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 679,9mg |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Tortilla, Česnek, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Lilek, Omáčka Tahini, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Grilované tortilly s lilkovým dipem postup přípravy receptu:
1 | Lilek očistíme, po celé délce propícháme vidličkou a vložíme na gril. Za častého otáčení grilujeme 30 minut, až je slupka do hněda upečená a vnitřek měkký. Necháme lehce vychladnout, oloupeme slupku, když na cedníku vykape přebytečná šťáva, poté dužinu vložíme do mixéru spolu s česnekem, olejem, citronovou šťávou, koriandrem, omáčkou Tahini, cayenským pepřem a solí, dohladka rozmixujeme. Vlijeme do uzavíratelné nádoby a necháme několik hodin uležet. |
2 | Tortilly potřeme olivovým olejem a grilujeme z obou stran do křupava. Nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme s miskou dipu k namáčení. |
Poznámka
Dip musíme nechat několik hodin uležet v chladnu.