Grilované tortilly s lilkovým dipem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek očistíme, po celé délce propícháme vidličkou a vložíme na gril. Za častého otáčení grilujeme 30 minut, až je slupka do hněda upečená a vnitřek měkký. Necháme lehce vychladnout, oloupeme slupku, když na cedníku vykape přebytečná šťáva, poté dužinu vložíme do mixéru spolu s česnekem, olejem, citronovou šťávou, koriandrem, omáčkou Tahini, cayenským pepřem a solí, dohladka rozmixujeme. Vlijeme do uzavíratelné nádoby a necháme několik hodin uležet.
  • 2
    Tortilly potřeme olivovým olejem a grilujeme z obou stran do křupava. Nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme s miskou dipu k namáčení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.