Jednoduchý recept

Zelené fazolky a pesto s lasagněmi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43186

Ingredience

150 ml Créme fraiche
225 g Fazolové lusky zelené
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
80 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Pesto
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
200 g Těstoviny Lasagne

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 788 kcal
Kilojoule 3 297kJ
14% Sacharidy 49 g
77% Tuky 58 g
23% Sodík 463 mg
38% Bílkoviny 21 g

Zelené fazolky a pesto s lasagněmi postup přípravy receptu:

1

Mladé zelené fazolové lusky 5 minut vaříme do měkka ve větším množství vody, po 5 minutách slijeme a necháme vychladnout. Lasagne vaříme ve vroucí vodě, dokud nejsou měkkě, ale přitom pevné na skus, slijeme, propláchneme studenou vodou, aby se neslepily, okapané osušíme papírovými utěrkami.

2

Předehřejeme troubu na 200°C. Zapékací misku s nízkým okrajem potřeme 1 lžící oleje, na dno rozložíme lasagne a polejeme pestem, smíchaným s crème fraîche, 3 lžícemi extra panenského olivového oleje a větším množstvím pepře. Pesto pokryjeme vrstvou uvařených fazolových lusků, posypeme nakrájenými vlašskými ořechy. Vrstvení opakujeme, končíme vrstvou pesta a poté vložíme na 10 - 15 minut do trouby a a pečeme, až povrch zezlátne. Před podáváním posypeme strouhaným parmazánem

Poznámka

Servírujeme teplé. Lasagne jsou oblíbené italské těstoviny, mají tvar obdélníkových plátků. Polévají se různými omáčkami, zapékají se nebo posypávají sýrem. Pesto - zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Crème fraîche je zakysaný mléčný výrobek z kravského mléka, musí obsahovat nejméně 30 procent tuku v sušině a nejvýše 15 % mléčného cukru (laktózy).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept