Recept

Ořechový dort s pistáciemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43190

Ingredience

Oříškové placky
80 g Cukr krupice
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Pistácie
4 ks Vaječný bílek slepičí
Piškotový korpus
125 g Cukr krupice
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
4 ks Vejce slepičí
Náplň
60 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
12 cl Griotka
150 g Máslo čerstvé
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná
Ozdoba
100 g Cukr moučkový
50 g Pistácie

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 939kJ
14% Sacharidy 50 g
31% Tuky 24 g
3% Sodík 52 mg
15% Bílkoviny 8 g

Ořechový dort s pistáciemi postup přípravy receptu:

1

Pistácie nasekáme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přimícháme cukr, mouku a nasekané 2/3 nasekaných pistácií.

2

Plech vyložíme alobalem, nakreslíme na něj kruh podle dortové formy a kruh potřeme sněhovým těstem. Vložíme do trouby předehřáté na 130°C a pečeme 60 minut. Po upečení necháme placky vychladnout.

3

V další míse ušleháme vejce s cukrem do pěny, pak přimícháme mouku, máslo a důkladně promícháme. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní těsto. Troubu předehřejeme na 180°C a piškotové těsto pečeme 60 minut. Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme z formy.

4

V kastrůlku smícháme vodu s cukrem, přivedeme k varu a sundáme ze sporáku. Pak přimícháme višňovici a necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny, přimícháme moučkový cukr, žloutky. Placku z oříškového těsta potřeme krémem, piškotovou placku napustíme roztokem z višňovice a přiklopíme krém. Horní plochu zvlhčíme zbytkem višňového roztoku a potřeme krémem, navrch přiložíme druhou oříškovou placku a dort celý pomažeme zbytkem krému a povrch bohatě posypeme moučkovým cukrem a nasekanými pistáciemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept