Velikonoční barevná vejce s pomazánkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční barevná vejce s pomazánkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 43194 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
10 g | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 g | Ředkvička |
100 g | Salát ledový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Feta |
150 g | Tvaroh měkký |
10 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 310,9mg |
Draslík | 248,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Ředkvička, Salát ledový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sýr Feta, Tvaroh měkký, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční barevná vejce s pomazánkou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a do vařící se vody pomalu, aby vejce nepopraskala, je lžící naskládáme do hrnce, kde je uvaříme natvrdo, potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, překrojíme napůl, vybereme žloutky a zatím necháme stranou k dalšímu použití. |
2 | Pomazánka: do misky nadrobíme sýr feta, posypeme mletou paprikou, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, žloutky, drobně nasekanou chilli papričku, 200 g jemně nastrouhané ředkvičky, přidáme tvaroh, olej, worcesterskou omáčku, sůl a pepř. Všechny suroviny rozmixujeme, posypeme oreganem, vařečkou promícháme, podle vlastní chuti ještě můžeme osolit a opepřit. |
3 | Listy ledového salátu naskládáme na velkou mělkou mísu, na každý list položíme půlku vejce a pomazánku, kterou jsme naplnili cukrářský sáček, na ně nastříkáme. Zbylé ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a pomazánku jimi dozdobíme. |
Poznámka
Velikonoční vejce podáváme jako studený předkrm.
Náplně je nesmyslně moc. Dělala jsem ji z poloviční dávky a po naplnění 20 půlek vajec ještě nějaká zbyla. Což je škoda, protože uchovat nejde, ředkvičky ve styku se slanou fetou pustí brzy vodu. Taky bych místo česneku dala přednost svěžejší chuti jarní cibulky, obzvláště tehdy, když vejce připravujete pro hosty
Zapomněla jsem dodat, že místo ledového salátu jsem koupila polníček, ledový nám moc nechutná. A taky jsem salát ochutila - vinným octem a olivovým olejem