Jednoduchý recept

Máslové noky jemné

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 43195

Ingredience

250 g Mouka pšeničná hrubá
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 859kJ
13% Sacharidy 48 g
31% Tuky 23 g
1% Sodík 27 mg
16% Bílkoviny 9 g

Máslové noky jemné postup přípravy receptu:

1

Do misky dáme měkké máslo, sůl a žloutky. Vše utřeme do pěny, postupně přidáme po lžících hrubou mouku a nakonec vmícháme 0.5-1 dl smetany. Těsto dobře vypracujeme.

2

V hrnci přivedeme k varu vodu s 1 lžičkou soli. Lžící vykrajujeme noky a vhazujeme je do vroucí vody. Vaříme je pomalu 8-10 minut. Děrovanou vařečkou je vyjmeme, vložíme do mísy a polijeme je rozpuštěným máslem (2 lžíce).

Poznámka

Máslové noky podáváme k masu, k omáčkám nebo samostatně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept